Szmog és légszennyezés

Hírek, információ, tájékoztatás - Tudomány - ismeretterjesztő
2011. szeptember 28. szerda, 14:22


Ossza meg ezt a cikket másokkal Twitteren, Buzz-on, Digg-en, Delicious vagy más könyvjelző szolgáltatáson keresztül!


A levegő szennyezettsége a téli időszakban gyakran vezet szmog helyzetek kialkulásához. Ezek a szituációk gyakran komoly egészségkockázattal járnak, érdemes tehát követni a legfrissebb szmog-információkat a téli hónapokban.


Szmog és légszennyezésA szmog két fajtáját különböztetjük meg. A London típusú szmog a téli időjárás velejárója, amikor a ködös párás időben igen hideg van és un. inverziós legevőállapot alakul ki, ami gátolja a légszennyező anyagok felhígulását és elszállítódását és elvezet a szmog kiakulásához. Tipikus szennyező anyagai a korom, a kén-dioxid és a szálló por. A Los-angeles típusú szmog a nyári időjárásbanjelentkezik, amikor a napsütés hatására talajközeli ózon keletkezik, más veszélyes szénhidrogénekkel egyetemben és súlyos egészségügyi problémákat okoz. Köhögés, de extrém esetben tüdővérzés is jelentkezhet. Érdemes tehát követni a legszennyezés. hu oldal aktuális szmog információit, hogy elkerülhesse a káros egészséghatásokat! Ha többet szeretne tudni a légszennyező anyagokról, egészség hatásukról keresse oldalunkat, vagy iratkozzon fel ingyenes e-mailesszmogriasztásunkra, ahol minden fontos információt megtalál az aktuális szmoghelyzetről, a nagyobb hazai városokra vonatkozóan. Hamarosan jelentkezünk előrejelzésünkkel is!


Az oldal URL-je: szmog térkép

Az oldalt beküldte: Szuhi Attila


Hasonló oldalak ebben a kategóriában

Plazma és LCD TV portál

Plazma vagy LCD TV? Segítünk dönteni! Az egyes előnyök, hátrányok érthető, részletes magyarázata, segítség televízió vásárláshoz.

Friss hírek és bulvár magazin

Friss hírek és bulvársztorik hírportálja - olvass te is nap mint nap érdekességeket a nagyvilágból, külföldi hírek és belföldi hírek itt egyaránt megtalálhatók! Ne maradj le semmiről!


Fogyasztói vélemények és minősítések cégekről, vállalatokról , intézményekről.

Fogyasztói információk, vélemények, minősítések cégekről, vállaltokról, intézményekről, szervezetekről, weboldalakról. Cégadatbázis és céginformációk.