Szmog és légszennyezés

Hírek, információ, tájékoztatás - Tudomány - ismeretterjesztő
2011. szeptember 28. szerda, 14:22


Ossza meg ezt a cikket másokkal Twitteren, Buzz-on, Digg-en, Delicious vagy más könyvjelző szolgáltatáson keresztül!


A levegő szennyezettsége a téli időszakban gyakran vezet szmog helyzetek kialkulásához. Ezek a szituációk gyakran komoly egészségkockázattal járnak, érdemes tehát követni a legfrissebb szmog-információkat a téli hónapokban.


Szmog és légszennyezésA szmog két fajtáját különböztetjük meg. A London típusú szmog a téli időjárás velejárója, amikor a ködös párás időben igen hideg van és un. inverziós legevőállapot alakul ki, ami gátolja a légszennyező anyagok felhígulását és elszállítódását és elvezet a szmog kiakulásához. Tipikus szennyező anyagai a korom, a kén-dioxid és a szálló por. A Los-angeles típusú szmog a nyári időjárásbanjelentkezik, amikor a napsütés hatására talajközeli ózon keletkezik, más veszélyes szénhidrogénekkel egyetemben és súlyos egészségügyi problémákat okoz. Köhögés, de extrém esetben tüdővérzés is jelentkezhet. Érdemes tehát követni a legszennyezés. hu oldal aktuális szmog információit, hogy elkerülhesse a káros egészséghatásokat! Ha többet szeretne tudni a légszennyező anyagokról, egészség hatásukról keresse oldalunkat, vagy iratkozzon fel ingyenes e-mailesszmogriasztásunkra, ahol minden fontos információt megtalál az aktuális szmoghelyzetről, a nagyobb hazai városokra vonatkozóan. Hamarosan jelentkezünk előrejelzésünkkel is!


Az oldal URL-je: szmog térkép

Az oldalt beküldte: Szuhi Attila


Hasonló oldalak ebben a kategóriában

Kerepesi Közélet webportál

Kerepesi, szilasligeti, széphegyi hírportál, a legfrissebb események, programajánlók, beszámolókkal várja látogatóit. Fórum és galéria fokozza tovább a felhasználói élményt.

Csillag Születik hírek

Ismét megcsodálhatjuk hazánk eddig ismeretlen tehetségeinek tündöklését. Az Rtl Klubon indult Csillag Születik minden héten elhozza otthonunkba a legújabb csillagokat.


Érdi Világ

Újonnan létrehozott hírportálunk nemzetközi, országos és helyi híreket jelentet meg. A fejlesztés során látogatóink számára hirdetési felületet biztosítunk.