A Trianoni Magyarország kordokumentumai

Művészet, kultúra - Irodalom, költészet
2011. július 15. péntek, 09:40


Ossza meg ezt a cikket másokkal Twitteren, Buzz-on, Digg-en, Delicious vagy más könyvjelző szolgáltatáson keresztül!


A Legyen hited és lészem országod című mű a korabeli Magyarország kordokumentumait összegyűjtve mutatja be történelmi hitelességgel a Trianon békeszerződés utáni országot.


A Trianoni Magyarország kordokumentumaiLegyen hited és lészen országod című könyv a Trianon békeszerződés utáni Magyarország életébe nyújt bepillantást. Trianon képek, Trianon versek bemutatásával érzékelteti a kor embereinek vélekedését a Trianon békeszerződés hatásairól. A könyvben egyszerű hétköznapi tárgyak fotói, képeslapok, sajtóhírek mesélnek történelmi hitelességgel a korról. Feltárul az 1938-1941 közötti időszak, melyre a következetes revíziós politika volt jellemző, ami rövid ideig eredményesnek is bizonyult. Ez azonban csak kérész életű siker volt, mert 1947-ben véglegessé váltak a Trianon békeszerződésben foglaltak, és a Trianon térkép - határait illetően - már egy egészen más Magyarországot mutat. Az irodalom eszközeit használva ez a könyv is egy Trianon emlékmű, a szavak erejét használva, érzelmeket, dokumentumokat feltárva. Keresse fel az argyelus. hu weboldalunkat, ahol további hasznos információt talál.


Az oldal URL-je: Trianon békeszerződés, Trianon képek

Az oldalt beküldte: rain30


Hasonló oldalak ebben a kategóriában

Velence - Vparty

A Vparty Plus programok nyolc egymást követő szombaton megrendezésre kerülő, tematikusan szerveződő produkciók, az igényes nyár esti kikapcsolódás és felhőtlen szórakozás, bulizás övezetében.


A Trianoni Magyarország kordokumentumai

A Legyen hited és lészem országod című mű a korabeli Magyarország kordokumentumait összegyűjtve mutatja be történelmi hitelességgel a Trianon békeszerződés utáni országot.


Kérdések élet, halál, Isten, vallás, hit témában

Olyan gyakori kérdésekről olvashatsz itt élet, halál, Isten, hit vallás témakörökben, amik minden - válaszokat kereső - lélek számára érdekesek lehetnek. Válaszokat persze nem ígérhetek, csak gondolat ébresztőket.