A kategória kiemelt bejegyzései:

eXtra F1

Formula 1-es hírblog, bulvármentesen, csak tényekkel, alkalmanként a szerző szubjektív véleményével, persze azt egyértelműen elkülönítve a hírek objektivitásától. Saját cikkek, fordítások.


Szeretné Ön is itt látni oldala ajánlását?
Tekintse meg exkluzív kiemelt link ajánlatunkat!


Harcművészet Akadémia

Sport - Harcművészet, Küzdősport
2010. november 02. kedd, 11:09


Ossza meg ezt a cikket másokkal Twitteren, Buzz-on, Digg-en, Delicious vagy más könyvjelző szolgáltatáson keresztül!


A harcművészet szó alatt inkább azon áramlatokat szoktuk érteni, amelyek mögött egy szellemi rendszer is áll. Ilyenek például a következő irányok: aikido, kungfu, tai chi, stb.


Harcművészet AkadémiaA harcművészet kifejezés alatt alapjában véve az olyan irányzatokat szoktuk érteni, amelyek mögött egy spirituális alap is van. Ilyenek például a következők: kungfu, aikido, tai chi, stb. Akadémiánkon oktatott kungfu irányzatok a következők: Xing Yi Quan, Chen Taiji Quan, Shaolin Duan Quan. Előbbre való a harcművészetben a szép harc, illetve a szép diadal, mint a hatékonyság. Ezek alapján lehetséges tehát, hogy egy szép harcban alul maradni akár lehet dicsőség is. A harcművészet a test és a szellem művészete testi oldalról tekintve. Az ember egyik legősibb igényén a védekező és támadó ösztönein alapszik. A harcművészet és a küzdősport kifejezéseket nagyon gyakran egyező jelentésekben alkalmazzák. Lényeges azonban meglátnunk, hogy a különböző küzdősport/harcművészeti irányzatokat megtekintve a két kifejezés és tartalmuk között óriási a különbség.


Az oldal URL-je: Harcművészet

Az oldalt beküldte: Hesz Judit


Hasonló oldalak ebben a kategóriában

Szatelit Tenisz Klub Sportegyesület

Szigetszentmiklóson működő tenisz klub. A Pest Megyei bajnokságban szerepel csaptunk több-kevesebb sikerrel.

Úszásoktatás Budapest

Svájci tapasztalat alapján olyan technikával oktatok, amely már 10 óra alatt is látványos eredményt mutat. Legyen szó óvodások, kisiskolások, vagy akár felnőttek, idősek úszásoktatásáról.


Kismama jóga

Látogasson el jógaközpontunkba, ahol családias környezetben, kis létszámú órák keretében tanulhat és mozoghat egyszerre. A jóga egyfajta lelki fejlődés és befelé figyelés is, amire manapság mindenkinek szüksége lehet.


Golfmost

A golf sport bemutatása elsősorban kezdőknek. Tippek azoknak, akik most ismerkednek a játékkal. A szükséges felszerelések és alapvető szabályok részletes ismertetése.