Kunhalmok világa weboldal

Tudomány, technika - Biológia
2010. augusztus 01. vasárnap, 13:48


Ossza meg ezt a cikket másokkal Twitteren, Buzz-on, Digg-en, Delicious vagy más könyvjelző szolgáltatáson keresztül!


A Kunhalmok Alföldünk jellegzetes építményei. Weboldalunk bemutatja az 5000-5500 évvel ezelőtt épült kunhalmokat, melyekből mintegy 40000 épült az Alföldön az első mezőgazdasági forradalom során.


Kunhalmok világa weboldalWeboldalunk a kunhalmok bemutatásával foglalkozik. A kunhalmok 5000-5500 év épültek az Alföld területén igen nagy számban, mintegy 40000-re tehető a számuk. Telltelepnek és lakóhalomnak is hívják és az első mezőgazdasági forradalom során keletkeztek amikor az ember áttért az állattartásra és a foldművelésre. Igen különleges flórája és faunája alakult ki, melynek bemutatására külön szoftvert fejlesztettünk ki amely megtalálható weboldalunkon. Adatbázisában lekereshetők a növények fotói és leírásai is. olvashat a kunhalmok típusairól és védelméről, özönnövényekről és védett növényekről szintén. Régészet, kultúrtörténeti, talajtani, botanikai, zoológiai, néprajzi különlegesség is egyben, melyről kimerítő információkat tartalmaz a weboldal.


Az oldal URL-je: Kunhalmok világa

Az oldalt beküldte: Berki Andrea


Hasonló oldalak ebben a kategóriában

Stellium Asztropszichológia

A Stellium Asztropszichológia C. G. Jung komplex pszichológiájának elméletére és gyakorlatára alapoz a személyiségelemzésben.

Hajókkal, hajózással foglalkozó ismeretterjesztő lap

Pauer Miklós Gusztáv hajókkal, hajózással foglakozó ismeretterjesztő honlapja. Az honlapon megtalálsz mindent az ismertebb vagy kevésbé ismert illetve egyáltalán nem ismert, de érdekes sorsú hajókról.