Birta Gábor kontratenor hivatalos honlapja

Zene - Komolyzene
2010. március 04. csütörtök, 22:54


Ossza meg ezt a cikket másokkal Twitteren, Buzz-on, Digg-en, Delicious vagy más könyvjelző szolgáltatáson keresztül!


Birta Gábor kontratenor, a Magyar Állami Operaház magánénekesének hivatalos honlapja. Életrajz. Eseménynaptár. Média. Kritikák. Sajtó. Galéria. Kapcsolat. Vendégkönyv.


Birta Gábor kontratenor hivatalos honlapjaBirta Gábor az első kontratenor a 125 éve fennálló Magyar Állami Operaház színpadán. Már külföldi tanulmányai alatt számos darabban feltűnt. Fiatal kora ellenére vendégszerepelt már Németország több pontján és Svájcban is. Magyarországon 2009-ben debütált Georg Friedrich Händel: Xerxes c. vígoperájában, amivel a szakmai kritika és a közönség maradéktalan elismerését elnyerve hangfajának legrangosabb hazai képviselőjévé vált. Legfőbb küldetésének érzi, hogy a barokk hagyományok ápolásán túl minél nagyobb teret nyerjen e spirituális hangfaj számára, akár más előadói eszközök vagy műfajok keresztezésével. Ebből a kísérletezésből született meg első estje "A Händel-legenda" és a jövőben továbbiakat tervez.


Az oldal URL-je: Birta Gábor kontratenor

Az oldalt beküldte: Birta Gábor


Hasonló oldalak ebben a kategóriában

blackmetal.hu underground zenei portál

Blackmetal.hu metálrádió, zenekarok, koncert-és buliajánlók, zenekari hírek, koncertfotó rovat, aktuális buliinfók, felhasználói profilok, chat.


Bakelit lemez - ne válassz mást!

Bakelit lemez - jobban szól minden digitális próbálkozásnál! Próbáld ki te is és nem fogsz csalódni! Lépj be az igazi hangzás kapuján! Bakelit lemez - a régi technológia újra él!


Vác FM - Kedvencekre Hangolva!

Vác FM - Kedvencekre Hangolva! Végre egy olyan rádió ahol, nincs felesleges duma és a nap 24órájában csak a kedvencek szólnak valóban változatosan! Figyelem! A Vác FM hallgatása függőséget okoz:)